Home

Achtergrond 219 x bekeken

Van der Linde kandidaat- voorzitter schapenhouderij

Wim van der Linde is kandidaat-voorzitter van de landelijke LTO-vakgroep Schapenhouderij.

Nu is hij nog voorzitter van de Vakgroep Schapenhouderij LTO-Noord. Zijn benoeming hangt af van steun die hij krijgt van de regionale organisaties ZLTO en LLTB.

Van der Linde is door zijn eigen vakroep voorgedragen. Tot nu toe zijn er nog geen tegenkandidaten. "Maar dit kan nog komen", vertelt Van der Linde. Volgens hem bestaat er nog enige discussie over hoe de procedure tot verkiezing van een nieuwe voorzitter moet verlopen. "Het is nog even afwachten", aldus Van der Linde.

Het is de bedoeling dat per 1 januari een nieuwe voorzitter voor de LTO-vakgroep Schapenhouderij is benoemd. Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij, neemt tijdelijk waar voor de onlangs teruggetreden voorzitter van de LTO-vakgroep Schapenhouderij, Sjraar van Beek. Een gebrek aan vertrouwen binnen de landelijke vakgroep was aanleiding voor zijn vertrek. Van Beek gaf bijna vier jaar leiding aan de vakgroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.