Home

Achtergrond 300 x bekeken

VWA: geen risicovolle transporten naar Bulgarije

De afgelopen zes weken zijn er geen risicovolle transporten van pluimvee of broedeieren geweest naar Bulgarije.

Dat meldt de Voedsel en Warenautoriteit. Op verzoek van het ministerie van landbouw heeft de VWA de transporten van pluimvee en eieren naar Bulgarije over de afgelopen zes weken geïnventariseerd. Dit gebeurde naar aanleiding van een uitbraak van Newcastle
Disease (NCD, ofwel pseu­dovogelpest) die maandag werd gemeld. Wel zijn er twee transporten van eendagskuikens geweest van Nederland naar Bulgarije.

De uitbraak van NCD betrof een kleinschalige legpluimveehouderij in het zuiden van het land. Alle dieren op het bedrijf zijn geruimd. In het gebied zijn vervoersbeperkingen ingesteld. Eerder dit jaar werd in Bulgarije ook NCD vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.