Home

Achtergrond 218 x bekeken

VVV wil goede naam verder uitbouwen

De VVV moet het toonaangevende merk op het gebied van binnenlandse recreatie en toerisme in Nederland bijven.

Het is een begrip en en het imago is positief. Dat zei vandaag Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, op het jaarcongres van de organisatie in Bussum. Toch willen de VVV's dat toeristen en andere belangstellenden eerder bij de VVV aankloppen voor informatie. Van Wijk zet dan ook in op meer informatieverstrekking via het internet als het gaat om een eerste oriëntatie voor een dagje uit of korte vakantie in eigen land.

Ondanks het internet komen toeristen nog steeds vaak naar een VVV-vestiging voor informatie. Die vestiging moet volgens Van Wijk 'een inspirerende weerspiegeling zijn wat er in een stad of streek te beleven valt. Maar ook op het internet moet dat zichtbaar zijn.'' Als het aan Van Wijk ligt, komen er VVV-informatiepunten bij onder meer recreatiebedrijven, hotels en bibliotheken. 'VVV staat voor prima toeristische informatie. Dan moet je de bezoeker ook opzoeken.'' De VVV heeft nu ruim vierhonderd vestigingen. Uit onderzoek blijkt dat de klanttevredenheid hoog is.

De VVV's werken samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en het Nederlands Uitbureau om te komen tot een databank voor toerisme, recreatie en cultuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.