Home

Achtergrond 1 reactie

Twee personen in running voor landbouwminister VS

De namen van Collin Peterson en Stephanie Herseth Sandlin worden genoemd als mogelijke nieuwe Amerikaanse ministers van landbouw in de regering van Obama.

Dat meldt de Amerikaanse krant The Hill. Collin Peterson zit nu in het Huis van Afgevaardigden van een groot landbouwdistrict in de staat Minnesota. De Democraat groeide op op een boerderij en is voorzitter van de landbouwcommissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij werd eerder al genoemd als mogelijke landbouwminister onder het bewind van zittend president Bush.

Stephanie Herseth Sandlin uit de staat South Dakota is zelfstandig lid in het Huis van Afgevaardigden. Ze is onder meer lid van de commissies landbouw, natuurlijke bronnen en klimaatveranderingen.

Volgens tv-station NBC maakt het team van Obama morgen officieel de benoemingen bekend voor ministersposten en andere belangrijke functies.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Meindert van den Hengel

    Ook de hoofden van agentschappen van de ministeries worden in de USA benoemd nadat er verkiezingen zijn geweest.In de intensieve sectoren wordt met enige vrees gekeken wie er hoofd wordt van de EPA;het milieuagentschap.
    Een van de namen die genoemd wordt is die van Robert Kennedy jr.Hij is in het verleden geen vriend gebleken van de
    grootschalige landbouw zoals die ontwikkeld is in de USA.

Of registreer je om te kunnen reageren.