Home

Achtergrond

Twee miljoen mensen bekijken Domino Day

Het wereldrecord vallende dominostenen is gisteravond in het Frisian Expo Centre (FEC) in Leeuwarden verbroken. Tijdens de tiende Domino Day zijn er 4.345.027 van de 4.5 miljoen opgestelde stenen omgegaan.

Hiermee is het record van 2006 verbroken. Toen vielen er 4.079.381 van de 4,4 miljoen steentjes. In 2007 mislukte de recordpoging.

Naar de uitzending op SBS6 keken ruim twee miljoen mensen. Het was daarmee het best bekeken tv-programma van de vrijdag.

Het thema van Domino Day 2008 was Breaking more World Records than ever. De Finse Salima Peippo gooide rond negen uur uur de eerste steen om. In 2007 volgden meer dan 90 miljoen kijkers in Europa de poging, maar zagen de wereldrecordpoging uiteindelijk sneuvelen. Dit was voor Mister Domino, Robin Paul Weijers, de reden voor de ultieme revanche tijdens deze jubileumeditie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.