Home

Achtergrond

Twee doden door Roma-geweld in Hongarije

De Hongaarse regering en politie zijn dinsdag een onderzoek begonnen naar aanslagen tegen zigeuners, bekend als Roma.

Door het geweld kwamen maandag een 40-jarige vrouw en een 43-jarige man, beiden Roma, om het leven. De twee slachtoffers werden doodgeschoten toen zij een brandende woning ontvluchtten, meldden ooggetuigen. Volgens de politie werd het huis in het plaatsje Nagycsécs eerder ,,bekogeld met molotovcocktails en regende het kogels''.

Ook zou een andere woning zijn beschoten en bestookt met brandbommen. Zondag werden molotovcocktails gegooid naar twee Romacafé's in de naburige dorpen Sajószöged en Sajóörös, zei de Nationale Roma Autoriteit.

Het geweld in het noordoosten van Hongarije komt nadat in Boedapest vorige week vierhonderd nieuwe leden werden ingewijd van de tegen Roma en Joden gekante Magyar Gárda, de 'Hongaarse Garde.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.