Home

Achtergrond 16 reacties

Turken slachten schapen voor Obama

De inwoners van het dorp Cavustepe hebben 44 schapen geslacht om de overwinning van Barack Obama te vieren. Het offer moet de toekomstige president van de Verenigde Staten voor pech behoeden, aldus de bewoners. Dat meldden lokale media.

De mensen in Cavustepe, dat vlakbij de grens met Iran ligt, zijn naar eigen zeggen gek op Amerikaanse politiek. Volgens hen betekent de overwinning van Obama het einde van het racisme in de wereld.

In het dorp wonen overwegend islamitische Koerden. Ze zijn blij dat Obama voorouders heeft met hetzelfde geloof. De Keniaanse vader van Obama is een islamiet. Zelf heeft de nieuwe president altijd gezegd dit geloof niet aan te hangen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Wat geeft jou het idee dat het ons alleen om het geld te doen is, Linda? Geloof mij dat als de gemiddelde boer hier in Nederland alleen maar kijkt naar zijn rendement hij beter vandaag dan morgen kan stoppen, zo'n vetpot is het niet. De drijfveer is echt niet alleen geld. Zo lang de vraag naar boerderij producten blijft bestaan zal er geproduceerd worden. En als er meer wordt betaald voor deze producten dan er tot op heden gedaan is zijn wij in staat om het leven en welzijn van de dieren te verbeteren. In alle andere gevallen zal de productie zich verplaatsten naar plaatsen op de wereld waar men het niet zo nauw neemt met de maatstaven voor het dierenwelzijn en het nog wel tegen een lage kostprijs kan worden geproduceerd. De vraag is of jij dat wilt?

 • no-profile-image

  c

  linda je hebt denk ik geen respect voor cultuur en geloofs overweging, weet je wat je moet doen ga dit verkondigen in een islamitsich land eens zien wat je dan meekrijgt en carl is een goeie van je ik moet de eerste ook nog tegen komen

 • no-profile-image

  boertje

  linda vergeet een ding er zijn dieren die ook vlees eten en er zijn mensen dat zijn ook vleeseters dat is de natuur daar horen wij ook bij daar kun je nou niks aan veranderen en dat moet ook niet het is nou eenmaal zo de natuur is wreed daar kan de een beter tegen dan de ander maar het hoort toch ook zo dat een roofvogel een duif op pluist zonder hem eerst dood te maken dan doen wij het nog netjes linda je moet even nadenken hoe wij horen te leven volgens de natuur en er zijn mensen die het geloof erbij halen maar vlees eten is niks mis mee

 • no-profile-image

  linda

  beste diergebruikers, probeer eens een omslag te maken in jullie denkwijze. wij vega's zijn geen zuurpruimen, hebben alleen compassie voor meer zaken in het even dan alleen geld. wat vinden jullie van onderstaand nieuwtje? Ook onzin?
  'Change' in Amerika: ook voor dieren!
  De Amerikaanse staat Californië schaft in één klap alle legbatterijen, kalverkisten en stalen kooien voor zwangere zeugen af. De kiezers in Californië besloten daartoe in een referendum dat gehouden werd op dezelfde dag als de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het voorstel behaalde een ruime meerderheid: 62% van de kiezers stemde voor deze historische doorbraak!

 • no-profile-image

  linda

  Daar zal President-elect Barack Obama niet blij mee zijn want dit is een zin uit zijn eerste persconferentie : "I think how we treat our animals reflects how we treat each other. And it's very important that we have a president who is mindful of the cruelty that is perpetrated on animals."
  groet van een hoopvolle Linda, ooit zullen dieren zonder angst in vrijheid kunnen leven. Animals rule!

 • no-profile-image

  Protect the Animals Against the Beasts

  Nee!

 • no-profile-image

  boer

  ok

 • no-profile-image

  carl

  Waarom zijn vegetariërs en "dierenvrienden" zulke zuurpruimen ?
  Ik heb nog nooit een vriendelijke en goedgehumeurde vegetariër gezien!!!

 • no-profile-image

  ERIC

  We moeten de constatering van Linda maar relativeren. Deze schapen zouden vroeg of laat toch geslacht worden. Deze keer was het onder de noemer Overwinning Obama. Misschien vergeet Linda dat er in Turkije dagelijks duizenden schapen "geofferd" worden om de vele monden te vullen. Ook in Nederland trouwens. Niks mis mee.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Carl . Je slaatde spijker op de kop . Linda .Ik denk dat president Obama voorlopig zijn handen vol heeft aan zijn landgenoten die het een behoorlijk stuk slechter hebben dan de beesten waar jij op doeld .

 • no-profile-image

  W Geverink

  In Californie zijn wel kippen maar bijna geen zeugen of kalveren . Het is erg "laag" dat dierenrechtenorganisaties de overwinning proberen te claimen op iets waar de industrie al jaren zelf van binnen uit mee bezig is geweest . Linda je hebt vergeten te vermelden dat in Florida en ik geloof Arizona soortgelijke "overwinningen" zijn geboekt . In florida waren twee zeugenbedrijven waarvan een de zeugen in groepen had . De andere boer had niet de financiele middelen om te gaan vechten tegen de miljoenen van de dieren organisatie . Als je dat een overwinning wilt noemen , ga je gang . Linda jij hebt volgens mij helemaal niet door wat het doel is van dit soort "schijn" overwinningen . Als je het wel weet leg het ons maar even haarfijn uit .

 • no-profile-image

  abc

  kolder van LINDA bedoel ik dan, reagerend op een vorig bericht.

 • no-profile-image

  linda

  Geverink, het doel van deze berichten is om aan te tonen dat de dierenrechtenbeweging niet te stoppen is. zelfs de allerkleinste overwinningen zijn belangrijk en tonen aan dat er mensen met een geweten zijn over heel de wereld. kijk eens op AnimalsAustralia.org
  bijvoorbeeld. het geeft de burger moed.
  gaan jullie in maart weer de zeehonden de hersens inslaan?

 • no-profile-image

  abc

  groot gelijk, deze kolder is niet aan te horen van d'r! stukkie varkensvlees vanavond smaakte mij heel best!!

 • no-profile-image

  R.G.

  Mij lijkt het 't beste dat niemand op deze Linda reageerd. Mee eens?

 • no-profile-image

  henk

  WWWWHAHAHAHAHAHA.......keep on dreaming Linda, Obama love's lamb, because he's an Islam and they all love meat . You should try it too and quite your winning.
  Meat is the best !!!!!!!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.