Home

Achtergrond

TrusQ: melamineprobleem opgelost

Al het met melamine vervuilde voer is teruggehaald bij de veehouders die dit hadden ontvangen.

Dat meldt de VWA en ook TrusQ directeur Francine van Rossem. Volgens van Rossem hadden in totaal 33 veehouders, waarvan zes in Duitsland vervuild voer ontvangen. "TrusQ werd op 19 november gewaarschuwd door leverancier Tradin Organic Agriculture uit Amsterdam dat een partij geleverde sojaschilfers met melaminie vervuild zou zijn", aldus Van Rossem.

De partij van ongeveer 115 ton bleek te zijn geleverd aan Rijnvallei, Forfarmers en Reudink, onderdeel van Nutreco. Forfarmers had de partij nog niet verwerkt in haar voer. Zaterdag is het geleverde besmette voer meteen teruggehaald bij de veehouders.

Van Rossem is tevreden over het resultaat. "Het systeem heeft gewerkt." Wel geeft dit incident aan dat leveranciers en grondstoffen nog kritischer moeten worden gecontroleerd en beoordeeld.

Veehouders zijn niet geconfronteerd met extra kosten. De gedupeerde veevoerbedrijven zullen in eerste instantie hun schadeclaim neerleggen bij de leverancier van de vervuilde partij sojaschilfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.