Home

Achtergrond

Truffelprijs op laagste niveau in jaren

Door een ongekend goede oogst daalt de prijs van de truffel in Frankrijk dit seizoen met ongeveer 30 procent.

Franse media spreken over het beste truffelseizoen in ruim tien jaar. Op de eerste truffelmarkt deze herfst in de Franse stad Richerenches deed de delicatesse per kilo 'slechts' 700 euro. Vorig jaar moest er nog 1100 euro worden neergeteld.

Ook in Italië daalden de prijzen fors. Op een veiling onlangs in de stad Alba betaalde een Japanse zakenvrouw 24.000 euro voor de recordtruffel van dit jaar, een wit exemplaar van 850 gram. Een jaar geleden ging een lichtere truffel van 750 gram weg voor 143.000 euro. "Het gaat met de truffel slechter dan met Wall Street'', aldus de krant La Stampa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.