Home

Achtergrond 195 x bekeken

Timmermans: Europa nog centrum van de wereld

Ondanks de opkomst van grote landen als China en India is Europa nog steeds het centrum van de wereld.

Dat zei staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) maandag tijdens een toespraak in Amsterdam. Timmermans weersprak de analyse dat Europa passé is en de toekomst bepaald zal worden door economische grootmachten als India en China die met hun in totaal 2,4 miljard inwoners vijf keer groter zijn dan de Europese markt van 500 miljoen mensen.

Volgens Timmermans heeft Europa ,,strategische diepte'' waardoor het continent mee kan blijven draaien in de top. Die diepte zit 'm in de regio's rond Europa (Rusland, Turkijke, Noord-Afrika, Midden-Oosten), opkomende economieën met honderden miljoenen consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.