Home

Achtergrond 188 x bekeken

Thuiszorg daagt ministerie VWS voor rechter

De koepel van thuiszorginstellingen ActiZ daagt het ministerie van Volksgezondheid voor de rechter wegens onbehoorlijk bestuur.

De organisatie heeft dat donderdag bekendgemaakt. Volgens ActiZ legt minister Ab Klink de thuiszorginstellingen voor volgend jaar opnieuw een bezuiniging op van in totaal 70 miljoen, terwijl hij eerder had beloofd geen nieuwe heffing op te leggen als de instellingen over 2008 doelmatiger zouden gaan werken. Actiz zegt over dit jaar 115 miljoen te hebben bespaard, zoals met het ministerie was afgesproken. Klink moet zich nu dus aan zijn afspraak houden, stelt directeur Aad Koster van de koepelorganisatie.

"We worden dubbel gepakt'', zegt Koster. Volgens hem lijdt 63 procent van de thuiszorgbedrijven over 2008 verlies. Als er nog meer bezuinigingen komen, dreigen thuiszorgbedrijven failliet te gaan, vreest hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.