Home

Achtergrond 3 reacties

Telers in Bemmel willen nieuwbouw Ede stoppen

Leden van Plantion-locatie Bemmel pleiten voor het stopzetten van de nieuwbouwplannen van Plantion in Ede.

“Het onderzoeksbureau Berenschot heeft de meest actuele ontwikkelingen in de sierteelt en wereldhandel tegen het licht gehouden en concludeert dat het veel beter en goedkoper is om locatie Bemmel te moderniseren en te fuseren met FloraHolland”, verklaren de leden hun pleidooi.
De veilingleden vrezen dat Plantion ten onder gaat in de concurrentieslag met FloraHolland. “De ontheffingen die nu nog gelden om als Plantion-lid op FloraHolland te mogen veilen en vice versa zouden wel eens aangescherpt kunnen worden of nog erger. Dan zou locatie Ede het heel erg moeilijk krijgen zonder aanvoer van FloraHolland-leden op Ede.”
De nieuwe locatie in Ede heeft in de ogen van de telers in Bemmel geen bestaansrecht meer. “Dus nu het nog kan fuseren met FloraHolland en locatie Bemmel moderniseren. Het gevecht tegen FloraHolland gaat Plantion zeker verliezen“, menen de telers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marijke Termeer

  het is zeker goed, dat deze discussie weer gevoerd wordt! Als Floraholland zich terugtrekt, wie gaat dan het financiele tekort aanvullen? in deze tijd zijn de banken daar helemaal niet voor te porren.

 • no-profile-image

  tj

  Het is maar een klein groepje kwekers hoor!! Jammer dat het zo moet lopen, deze discussie is voor niemand goed. Ede moet er gewoon komen, die discussie is gevoerd bij Floraholland en bij de leden van Von en Vleuten, en het is dom om die opnieuw te beginnen!!

 • no-profile-image

  cor hoogstraten

  een onderzoeksbureau brengt een advies uit,die onderbouwt is en in bemmel hebben ze nu oogkleppen op.zegt een advies dan niets vraag ik me af.bemmel is een prima lokatie,die genoeg toekomstperspectief biedt

Of registreer je om te kunnen reageren.