Home

Achtergrond

Tanzaniaan wil albinovrouw verkopen

Een man is in het zuiden van Tanzania aangehouden omdat hij zijn albinovrouw zou hebben willen verkopen aan mensenhandelaren uit de Democratische Republiek Congo.

Dat meldde de politie in het Afrikaanse land vandaag.

De man zou op het punt hebben gestaan om zijn vrouw voor omgerekend ruim 2100 euro van de hand te doen. Lichaamsdelen van albino's worden gebruikt voor magische drankjes die mensen rijk zouden moeten maken. Albino's, die vaak witblond haar, roze ogen en een lichtroze huid hebben, zijn hun leven niet zeker in onder meer Tanzania en Kenia.

In minder dan een jaar tijd zijn in Tanzania zeker 27 albino's, onder wie vrouwen en kinderen, gedood. Een Tanzaniaanse albinogroep liet enkele maanden geleden weten het doelwit te zijn van medicijnmannen. Daarop gaf president Jakaya Kikwete opdracht alle albino's in het land te registreren omwille van hun veiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.