Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Super de Boer en Plus verkopen verdoofd gecastreerd

Supermarkten van Super de Boer en Plus zullen volgend voorjaar vlees van verdoofd gecastreerde varkens in de schappen leggen.

Ook bij Aldi zal dat naar alle waarschijnlijkheid het geval zijn. Eerder gaven deze supermarktorganisaties aan dat ze volgend voorjaar al met vlees van niet gecastreerde dieren zouden komen.

Zij baseerden zich op hun leverancier Tönnies, die stelde al op die termijn een electronisch geurdetectiesysteem operationeel te kunnen hebben. Tönnies meldde echter vorige week dat het nog minimaal anderhalf jaar nodig heeft om het systeem operationeel te krijgen. Zowel Super de Boer als Plus geven wel aan dat ze blijven streven naar een zo snel mogelijke overschakeling op berenvlees. Tot het zover is willen beide bedrijven zich houden aan de afspraken van Noordwijk.

Unitmanager Vers, Henk van Dijk van Plus Retail, zegt te hopen dat Tönnies kans ziet al in een eerder stadium toch in ieder geval de Nederlandse supermarkten te kunnen beleveren met niet gecastreerd vlees. "Ze hebben het detectiesysteem niet eerder op grote schaal bedrijfsklaar, maar het zou mogelijk kunnen zijn om de beperkte Nederlandse vraag in te vullen met de productie van het prototype."

Super de Boer en Plus geven ook allebei aan dat zij een omzeiling van de afspraken van Noordwijk door alleen leverantie van geltenvlees niet zullen accepteren. Ook vlees van Duitse dieren die met pijnstillers zijn behandeld na castratie is voor hun niet acceptabel. "Wij zullen dan vlees van in Nederland geboren en verdoofd gecastreerde dieren gaan verkopen", aldus van Dijk.

Directeur Henny Groothedde van Groothedde Vaassen, de distribiteur van Tönnies bevestigt het verhaal van Super de Boer en Plus. Hij verwacht niet dat Tönnies in staat zal zijn veel eerder dan de genoemde termijn van anderhalf jaar berenvlees te leveren. "Tonnies zal op dat punt geen enkel risico willen lopen. Ze kunnen zich geen fouten veroorloven op dat punt." Aldi was niet bereikbaar voor een reactie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    Mischien zijn het op spaanse wijze verdoofd gecastereerde varkens

Of registreer je om te kunnen reageren.