Home

Achtergrond

'Stop met doodschieten migranten in Sinaï'

Egypte moet stoppen met het doodschieten van mensen die buurland Israël proberen binnen te komen.

Dat stelt Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat woensdag werd gepubliceerd. Volgens de mensenrechtenorganisatie werden sinds juni 2007 zeker 32 migranten doodgeschoten door Egyptische officials, die de grens in de Sinaï-woestijn bewaken.

Honderden personen werden gearresteerd en onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden. Onder de slachtoffers zouden ook kinderen zijn.

Sinds 2006 zijn volgens HRW meer dan 13.000 asielzoekers, vluchtelingen en andere migranten uit voornamelijk Eritrea en Sudan via het grondgebied van Egypte naar Israel vertrokken. Israël heeft volgens HRW zeker 139 mensen onder dwang teruggestuurd naar Egypte. Volgens HRW schenden beide landen de mensenrechten van migranten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.