Home

Achtergrond 167 x bekeken

StemWijzer USA bijna 400.000 keer bezocht

Een dag voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft de StemWijzer USA 390.000 bezoekers getrokken.

Negen op de tien stemmen op de Democratische kandidaat Barack Obama, zei projectleider Jochum de Graaf vandaag.

De StemWijzer kwam prominent in beeld in een reportage, die het afgelopen weekeinde door CNN werd uitgezonden. De bezoekers van de site kijken vooral naar de opvattingen van de kandidaten over de oorlog in Irak, het ziektekostensysteem en maatregelen om de klimaatverandering op te vangen. De laatste maand is de financiële crisis ook een belangrijk thema geworden.

De site is al sinds 2 januari online. De StemWijzer is een initiatief van het Intstituut voor Publiek en Politiek (IPP) in samenwerking met en in opdracht van de actualiteitenrubriek EénVandaag. De deelnemers moeten uitspraken van de beide presidentskandidaten goed- of afkeuren, maar ze weten niet van welke kandidaat ze zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.