Home

Achtergrond 204 x bekeken

Staatsadvocaat blij met uitspraak rond Fortis

Dat de overname van Fortis door de Nederlandse Staat niet wordt teruggedraaid, is positief.

Dat stelde advocaat Arnold Croiset van Uchelen, die optreedt namens de Nederlandse staat, vandaag in de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De advocaat wilde verder geen oordeel geven over het onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij Fortis.

Rechter Huub Willems van de Ondernemingskamer besloot maandag dat er een onderzoek komt naar mogelijk wanbeleid bij Fortis. De beleggersclubs Vereniging van Effectenbezitters en Euroshareholders hadden daarom gevraagd. Overige verzoeken, waaronder het verzoek van Euroshareholders om de overname door de Nederlandse staat te bevriezen, werden afgewezen. "We hebben betoogd dat die transactie niet kan worden teruggedraaid'', aldus Croiset van Uchelen. "En dat is ook het resultaat.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.