Home

Achtergrond

Spanje weigert zoon Bin Laden asiel

Spanje heeft de asielaanvraag van Omar bin Laden, zoon van de gezochte al-Qaedaleider Osama bin Laden, afgewezen.

Dat hebben zowel Omar zelf als het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag laten weten. Volgens Spanje is er onvoldoende bewijs dat Bin Laden's leven gevaar loopt of bedreigd zou zijn. De 28-jarige kondigde aan bezwaar aan te tekenen.

Omar, die in de Egyptische hoofdstad Caïro woont, arriveerde maandag op het Madrileense vliegveld Barajas. Hij wilde zich in Spanje vestigen, omdat zijn leven in het Midden-Oosten gevaar zou lopen wegens zijn pacifistische opvattingen. Hij riep zijn roemruchte vader en diens radicaalislamitische aanhangers begin dit jaar op het geweld af te zweren.

Omar vroeg in april al asiel aan in Groot-Brittannië. Dat werd hem geweigerd uit veiligheidsoverwegingen. Hij hoopte bij zijn Britse vrouw te kunnen gaan wonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.