Home

Achtergrond 177 x bekeken

Smolders tweede in Big Ben International

Harrie Smolders is vanavond (lokale tijd) tijdens de Royal Winter Fair in Toronto tweede geworden in de Big Ben International, vernoemd naar Ian Millers befaamde paard. De springruiter uit Lage Mierde moest met Exquis Oliver Q in de barrage de Brit Michael Whitaker, op de rug van de merrie Wonami van den Aard, voor zich dulden.

Het verschil tussen de enige twee foutloze combinaties was ruim twee seconden, de beloning was navenant. Whitaker kreeg bijna 16.000 euro, Smolders moest zich tevreden stellen met ruim 10 mille. Olympisch kampioen Eric Lamaze liep voor eigen publiek met Take Off vier strafpunten op eindigde als derde.

Henk van de Pol mocht door twee springfouten met Rhodos niet terugkomen voor de extra omloop. Eerder pakte hij in de worldcupkwalificatie van Toronto, door met Dan 7-T achtste te worden, enkele WB-punten mee. Toen won Lamaze wel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.