Home

Achtergrond

Schippers ontwikkelt nog twee verdovingsapparaten

Schippers Bladel komt binnenkort met nog twee apparaten voor verdoofde castratie op de markt. Dat meldt directeur Marc Schippers.

Schippers heeft nu twee varianten. Bij type 1 worden de biggen in het gas gecastreerd in een klem. Bij type 2 worden dieren uit het gas gecastreerd. Dit apparaat is enigszins vergelijkbaar met de Piglift van concurrent NAM.

Bij de twee typen die nu in ontwikkeling zijn wordt de mogelijkheid ingebouwd om per big de gastoevoer af te kunnen sluiten. Dit is een systeem dat het apparaat van De Groene belangenbehartiger al heeft. Hierdoor kan gas worden bespaard.
Het gasverbruik wordt verder bepaald door de regelgeving vanuit het ministerie, aldus Marc Schippers.

Of registreer je om te kunnen reageren.