Home

Achtergrond

Scheepvaart verkeert in zwaar weer

De koopvaardij merkt het altijd als een van de eerste sectoren als het slechter gaat met de economie.

Logisch, wanneer consumptie en investeringen teruglopen, hoeft er minder verscheept te worden. Het gaat nu zo hard dat er "alle aanleiding is alle andere onderwerpen irrelevant te verklaren'', zei KNVR-voorzitter Tineke Netelenbos donderdag op een bijeenkomst in Delft.

Het thema van de bijeenkomst was duurzaamheid in de zeescheepvaart. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) stelt nu dat hulp van de Nederlandse overheid bij het behouden van de positie van de Nederlandse reders die zaak ten goede zal komen.
De zeescheepvaart zit in zeer zwaar weer op dit moment. "Hadden we drie maanden geleden nog te maken met enorme wachtlijsten om een schip te bouwen, op dit moment ziet de wereld er heel anders uit'', zei Netelenbos voorzichtig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.