Home

Achtergrond 288 x bekeken 2 reacties

SP wil spoeddebat over transgene soja

De SP gaat morgen een spoeddebat aanvragen over de Europese toelating van transgene soja.

Aanleiding vormt de brief van minister Gerda Verburg, eind vorige week, dat zij een aangenomen motie van de SP niet uitvoert.

De SP vroeg haar in die motie nu niet in te stemmen met de toelating van MON 89788, omdat wordt getwijfeld aan de beoordeling van de risico’s van transgene gewassen door de Europese voedselautoriteit Efsa. De EU-Milieurraad spreekt in december over de problemen bij de Efsa.

Volgens Verburg staat de kwaliteit van de oordelen van de Efsa als een paal boven water. Nederland heeft tot nu toe altijd ingestemd met een toelatingsaanvraag als de Efsa een transgeen gewas veilig voor mens en milieu had bevonden.

Extra complicatie voor het spoeddebat is dat Verburg morgen afreist naar Brussel voor deelname aan de EU-landbouwraad. Die raad, waar de toelatingsaanvraag op de agenda staat, begint al om 15 uur.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lies

  Ja, stuur dat mens onmiddellijk weg. Ze verdient niet om nog een uur langer in dit kabinet zitting te hebben. Ze helpt de democratie om zeep. Ze veegt de vloer aan met de burgers. Ik dacht dat er een speciaal bureau was tegen terrorisme (mensen die uit eigen belang de democratie omver willen werpen); dan mogen ze nu deze minister de maat nemen. Wat doet ze anders dan knabbelen aan onze democratie? Onhoudbaar...liever..weg met dit kabinet! Ze spelen Russische Roulette met de gezondheid van de burgers...uit angst voor gezichtsverlies. Wat een motivatie, wat een treurige vertoning! Ze zal nooit meer geloofwaardig zijn!

 • no-profile-image

  Wil Braakman

  Wanneer je inzicht verwerft en goed bij jezelf laat doordringen wat de gevolgen zijn van deze toelating, dan wil ieder de positieve weg omhoog middels kruisingen, waar altijd sensitiviteit, diversiteit en aantrekking is behouden.

  In een negatieve steriliele spiraal raken diversiteit, kromme bananen als kwaliteiten en oereigenschappen verrloren
  Afstoting van geforceerd bij elkaar gebracht leven zal al snel gaan gebeuren.
  Geen nieuwe wegen ingaan die niet dienstbaar zijn aan de gehele samenleving en respect voor het leven negeren.
  Voor de duidelijkheid, medicinaal in gesloten circuits te gebruiken middelen met vreemd ingebracht gen, kan waarschijnlijk helend zijn, alhoewel de gevolgen daarvan nog niet zijn te overzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.