Home

Achtergrond 189 x bekeken

SNS Reaal krijgt kapitaalinjectie

SNS Reaal krijgt een kapitaalinjectie van 750 miljoen euro van de Nederlandse staat.

Dat maakte de bankverzekeraar donderdag bekend. SNS Reaal is daarmee de derde Nederlandse financiële instelling die gebruikmaakt van het steunfonds van minister Bos (Financiën).

In ruil voor de kapitaalinjectie krijgt de staat waardepapieren waarover SNS Reaal een rente moet betalen van 8,5 procent. De transactie heeft dezelfde opzet als die met bankverzekeraar ING en verzekeraar Aegon. Deze concerns kregen eerder injecties van respectievelijk 10 miljard euro en 3 miljard euro om de kapitaalbuffers te versterken.

Het eigen vermogen van SNS Reaal wordt extra verstevigd door een injectie van 500 miljoen euro door de Stichting Beheer SNS Reaal. In totaal trekt SNS Reaal daarmee 1,25 miljard euro aan vers kapitaal aan.

SNS leed door de onrust op de financiële markten een verlies van 88 miljoen euro in het derde kwartaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.