Home

Achtergrond 1 reactie

SER roept Productschap Diervoeder op matje om reserves

Het Productschap Diervoeder (PDV) moet zich verantwoorden bij de Sociaal-Economische Raad (SER) vanwege de veel te hoge reserves die het schap aanhoudt.

Productschappen worden geacht de reserves niet al te hoog te laten oplopen. Stelregel is dat ze niet meer geld achter de hand houden dan ze gemiddeld in één jaar uitgeven. Het PDV zat daar de afgelopen jaren steeds ruim boven en in plaats van dat het de reserves afbouwde, liet het ze juist oplopen.

De SER vindt dat onbegrijpelijk. Als het schap ooit niet genoeg geld zou hebben om haar taken te kunnen uitvoeren, kan het heffingen opleggen, stelt de organisatie. Ze wil dat het PDV aangeeft hoe het de eigen reserves de komende jaren denkt te beperken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    En wanneer volgt de rest want hoe is het daar meegesteld Lijkt me heel verstandig

Of registreer je om te kunnen reageren.