Home

Achtergrond 1 reactie

RvS wijst protest tegen eerste Natura-gebieden af

Boeren, tuinders, natuurbeschermers en strandhouders hebben vergeefs bij de Raad van State (RvS) geprotesteerd tegen aanwijzing van Voornes Duin, de duinen van Goeree en de Voordelta als natuurgebied voor Natura 2000.

Deze regio's zijn het te vormen netwerk van Europese natuurgebieden. De rechter wees woensdag de bezwaren grotendeels af, tot opluchting van verantwoordelijk minister Gerda Verburg (Natuur). Zij is blij dat economische ontwikkeling van de Maasvlakte en natuurontwikkeling door de ’zorgvuldige aanpak’ hand in hand kunnen gaan. ”Hier zijn twee winnaars, zowel de Maasvlakte als de natuur”, aldus Verburg.

De drie gebieden liggen aan de kust tussen Rotterdam en Zeeland en zijn als eerste aangewezen vanwege de voortgang van de Tweede Maasvlakte. De aanwijzing bepaalt welke natuurwaarden moeten worden beschermd. Verburg moet van de Raad van State nog wel beslissen of de kleine mantelmeeuw in de Voordelta wel of geen bescherming krijgt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de boeren en tuinders zijn de verliezers

Of registreer je om te kunnen reageren.