Home

Achtergrond

Rutte: tering naar nering zetten

VVD-leider Mark Rutte heeft zaterdag premier Jan Peter Balkenende opgeroepen om bij ,,dreigende recessie'' leiderschap te tonen en de tering naar de nering te zetten.

Minister Wouter Bos als Financiën doet het goed als ,,brandweerman'' om de kredietcrisis aan te pakken, maar Rutte wil dat Balkenende zich sterk gaat maken om de begroting van volgend jaar aan te passen. Volgens Rutte is het kabinet te lang doof geweest voor zijn waarschuwingen dat het minder goed gaat met de economie dan voorspeld was. Bos gaf deze week toe dat een recessie dreigt. Volgens Rutte is het nu tijd om uitgaven voor consumptie te beteugelen en te investeren. ,,Stop met het bagatelliseren van de economische problemen,'' aldus Rutte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.