Home

Achtergrond 362 x bekeken

Rotterdam zet asbaktegel in tegen wildrokers

Rotterdam plaatst donderdag naar eigen zeggen als eerste gemeente in Nederland zes asbaktegels in het centrum.

Met dit initiatief wil de havenstad de overlast van sigarettenpeuken op de stoep tegengaan. Sinds het rookverbod in openbare ruimtes en de horeca van kracht is, roken er veel meer mensen op straat, met als gevolg dat er veel meer sigarettenpeuken op de stoep belanden.

De nieuwe tegels bieden een asbak die in de stoep is verzonken. De bovenkant van de tegel is voorzien van een rooster waarin sigarettenpeuken gedeponeerd kunnen worden. De gemeente hoopt met het initiatief de overlast die de peuken veroorzaken drastisch te verminderen. Volgens de gemeente vinden veel Rotterdammers dat ze het straatbeeld ontsieren. Bovendien zijn ze slecht voor het milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.