Home

Achtergrond 265 x bekeken

Roofvogelopvang Ameland gaat sluiten

Het opvangcentrum voor roofvogels op Ameland gaat dicht.

Het centrum zegt niet meer te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Vereniging van Opvangcentra van Niet-gedomesticeerde Dieren (Vond). Dat maakte Christa Oud van het opvangcentrum vandaag bekend.

Vond heeft de nieuwe strenge regels opgesteld in opdracht van het ministerie van Landbouw. De regels worden eind januari van kracht. "We helpen gemiddeld zo'n 25 roofvogels of uilen per jaar. Het is een uit de hand gelopen hobby, die we uit eigen zak betalen'', zo zei Christa Oud.

Volgens de nieuwe regels moet Opvang Roofvogels Ameland zich als vereniging of stichting inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hiervoor moet er een bestuur komen en statuten.

"Dat kost ons gewoon te veel werk'', aldus Oud. Het publiek kan gevonden roofvogels voortaan bij Staatsbosbeheer brengen. Dat zorgt voor het transport van de dieren naar het vasteland, waar ze worden opgenomen in andere opvangcentra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.