Home

Achtergrond

Rode Kruis geeft 2 miljoen mensen schoon drinkwater

Het Rode Kruis heeft bijna 2 miljoen mensen aan schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen kunnen helpen door de bijdrage van 3FM Serious Request 2007.

Dat heeft de organisatie vandaag laten weten.

3FM Serious Request is de actie die dj's al enige jaren vlak voor Kerstmis voeren. Ze draaien dagenlang muziek vanuit een glazen koepel, eten niet en proberen het publiek tot een financiële bijdrage te verleiden.

Het Rode Kruis maakte bekend dat bij de actie van vorig jaar 5,2 miljoen euro is opgehaald. Het geld is in de eerste helft van 2008 besteed in Sudan, Liberia, Centraal Afrikaanse Republiek, Somalië, Congo, Tsjaad, Burundi en Uganda.

In deze landen heeft het Rode Kruis waterpunten en -systemen aangelegd en hersteld en natuurlijke bronnen aangeboord. Verder zijn er toiletten en douches aangelegd en is er schoon drinkwater aangevoerd voor mensen die geen water meer hadden.
Dit jaar wordt de actie voor de vijfde keer gehouden. Dit keer is Breda de plaats waar de koepel staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.