Home

Achtergrond 191 x bekeken

Restaurant Parkheuvel weer twee sterren

Restaurant Parkheuvel heeft weer twee Michelinsterren.

Ook de restaurants Da Vinci in Maasbracht en 't Brouwerskolkje in Overveen hebben dit jaar een tweede ster van de bandenfabrikant Michelin gekregen.

De veelverwachte derde ster voor chef-kok en eigenaar Hans van Wolde van Beluga bleef uit. Dat maakte Michelin vandaag bekend. Lange tijd ziet culinair Nederland al uit naar een derde ster voor Beluga in Maastricht, maar de promotie bleef uit.

Jonnie Boer krijgt een vierde ster, maar dan voor zijn tweede restaurant Librije's Zusje in Zwolle. Parkheuvel had ooit drie sterren, maar toen chef-kok Erik van Loo de zaak overnam van Cees Helder moest hij direct twee sterren inleveren. Zo verbonden zijn sterren met de chef-kok. Van Loo zou terugvechten en tot nu toe met succes.

Een eerste ster is vergeven aan het nog jonge restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Dat stond vorig jaar nog op de eerste plaats in de eetgids SpecialBite. In totaal zijn vijftien nieuwe sterren uitgedeeld. Drie restaurants kregen een tweede ster en twaalf zaken een eerste ster, waaronder 't Nonnetje in Harderwijk, De Heer Kocken in Vught, Lakes in Hilversum, De Molen in Kaatsheuvel, Frouckje State in Ryptsjerk en Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn op Texel.

Het culinaire veld in Nederland breidt zich steeds verder uit met Michelinsterren. Nederland telt nu twee driesterrenrestaurants (De Librije en Oud Sluis), dertien twee sterrenrestaurants en maar liefst 68 zaken met één ster. In totaal moesten drie restaurants hun ster inleveren: teleurstelling is er voor de chef-koks van Kai Sin in Driebergen-Rijsenburg, Kasteel Heemstede in Houten en La Vilette in Rotterdam. Twee restaurants raakten hun ster kwijt omdat ze verhuisden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.