Home

Achtergrond 239 x bekeken

Refresco wisselt binnenkort van eigenaar

De Nederlandse fabrikant van vruchtensappen en frisdrank Refresco krijgt waarschijnlijk dit jaar nog een nieuwe eigenaar.

De huidige IJslandse aandeelhouders doen het concern van de hand. Topman Hans Roelofs van Refresco heeft vrijdag bevestigd in gesprek te zijn met mogelijke nieuwe aandeelhouders.

De ernstige problemen in de financiële sector in IJsland, die vorige maand naar buiten kwamen, hebben de gesprekken over een verkoop bespoedigd. Maar Roelofs benadrukt dat Refresco financieel onafhankelijk is van de aandeelhouders en een zeer gezond bedrijf is. ,,Wij hopen nog dit jaar mededelingen te doen over een nieuwe aandeelhoudersstructuur'', aldus Roelofs. De gesprekken over een verkoop begonnen volgens hem overigens al deze zomer.

Refresco maakte de afgelopen jaren, vooral nadat het bedrijf in 2006 was overgenomen door IJslandse investeerders, een forse groei door en heeft inmiddels vijftien fabrieken in Europa. Het verwacht dit jaar een omzet van 1,3 miljard euro te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.