Home

Achtergrond 292 x bekeken

Programma congres Melkvee100plus

16 december 2008
Locatie de Reehorst in Ede

09:00
Ontvangst met koffie en thee
09:30 Zaal open

09:50 Opening door dagvoorzitter
Rochus Kingmans, hoofdredacteur Boerderij en Boerderij.nl

10:00 Rick Smith, CEO Dairy Farmers of America
Hij is CEO van de grootste zuivelcoöperatie in de Verenigde Staten: Dairy Farmers of America (DFA). DFA heeft meer dan 18.000 leden en kent als geen ander de tucht van de wereldmarkt. Rick Smith zal zijn visie geven op de internationale zuivelmarkt de komende jaren en uiteenzetten hoe DFA en haar leden daar op anticiperen.

10:30 Esther de Lange, CDA-Europarlementariër
Zij is CDA-Europarlementariër en zal uitleggen welke besluiten in het kader van de Health Check medio november zijn genomen, wat dat betekent voor u als melkveehouder en wat haar visie is op het zuivellandschap na 2015.

10:55 Stand-upcomedy: Jasper Valstar
belicht op ludieke manier de eerste twee inleidingen.

11:10 Pauze

11:30 Eerste blok deelsessies.
U kunt kiezen uit twee deelsessies, waarvan een voor de lunchpauze en de ander na de lunchpauze. Dit zijn de deelsessies waaruit u kunt kiezen:

Deelsessie1, Gibo Groep: Werken met personeel, mogelijkheden naast eigen arbeid. Alles rondom de vraag ‘personeel: vinden, boeien en binden’.
Deelsessie 2, Lely: Kun je 300 koeien melken met een melkrobot? Deze deelsessie gaat over de mogelijkheden van automatisering op een groot melkveebedrijf.
Deelsessie 3, Friesland Bank: Is uw bedrijf 2015-proof?. Wanneer is het verantwoord te investeren in productiefactoren als grond, quotum, gebouwen, veestapel, etc.?
Deelsessie 4, Cehave Landbouwbelang: Voeren als onderdeel van uw bedrijfsstrategie (). Uw voerstrategie hangt af van uw bedrijfsstrategie. Wat komt daar allemaal bij kijken?
Deelsessie 5, CRV: Hoe fokt u uw ideale koe van 2015? Een grote veestapel vraagt om een ander soort koe. In deze deelsessie antwoord op de vraag wat voor soort koe dat dan is en hoe die te fokken.

12:30 Lunchpauze

13:30 Tweede blok deelsessies

14:45
Driehoeksgesprek met twee grote melkveehouders uit het buitenland onder leiding van dagvoorzitter Rochus Kingmans. Hierbij gaat het over de mogelijkheden te ondernemen in diverse landen en de vraag hoe grote koppels te koeien te managen met geautomatiseerd melken.

15:15 Stand-upcomedy: Jasper Valstar sluit op ludieke manier het congres af.

15:30 Slotwoord door Rochus Kingmans, hoofdredacteur Boerderij en Boerderij.nl

15:45 Borrel in de foyer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.