Home

Achtergrond

Prijs voor combinatie planter en veldspuit

De combinatie van een plantmachine en een oude plantmachine heeft aardbeienteler Johan Trouw de eerste Cehave Innovatieprijs opgeleverd.

De Cehave Innovatieprijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en is een initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK). Deze jongerenorganisatie wil daarmee kleinschalige innovaties voor het voetlicht brengen.
De combinatie van plantmachine en veldspuit is een simpele uitvinding die veel gewasbeschermingsmiddel en dus veel geld bespaart, aldus het BAJK. In plaats van een volveldsbespuiting na het planten van de aardbeiplanten wordt het middel Paraat nu tijdens het planten gericht toegediend aan de plantjes. Dit levert aardbeienteler Trouw een besparing op van jaarlijks 1.200 tot 1.600 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.