Home

Achtergrond 181 x bekeken

Prijs pakje sigaretten veel hoger dan voorzien

Het zijn zware tijden voor rokers. Moeten ze op het werk en in het uitgaansleven al buiten staan om nog aan hun trekken te komen, een pakje sigaretten of shag is ook nog flink duurder geworden.

Een pakje Marlboro met 19 sigaretten kost nu 4,50 euro. Een pakje is daarmee 50 cent duurder geworden, waar eerder was aangekondigd dat een pakje 35 cent in prijs omhoog zou gaan.

Op dit moment komen de sigaretten en shag in omloop waar de accijnsverhoging van 1 juli in verwerkt is. "En een verhoging die al in de pijplijn zat'', zegt een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie (VNK). Een pakje Caballero van dertig stuks kost nu 6,90 euro waar dat 6 euro was en een pakje JPS van 28 sigaretten is 80 cent duurder geworden. Daar moet nu 5,50 euro voor betaald worden.

Ook de shagroker ontkomt niet aan een prijsverhoging. Een pakje Van Nelle is 40 cent duurder geworden, een pakje Drum eveneens en kost nu 5,50 euro. Een tijdje terug besloten de fabrikanten al de inhoud van een pakje shag terug te brengen van 50 gram naar 47,5 gram.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.