Home

Achtergrond 304 x bekeken

Poolse marktleider neemt Nederlandse champignonverwerker over

Het Poolse Okéchamp neemt F&F Europe over, een champignonverwerker in Kerkrade.

Het bedrijf verwerkt Nederlandse snijchampignons tot diepvrieschampignons. F&F heeft een meerderheidsaandeel van het bedrijf verkocht aan de Poolse marktleider Okéchamp.

Volgens directeur Jos Lebouille koos F&F Europe ervoor bij de top-3 van de Europese champignonmarkt te behoren. De samenwerking met Okéchamp zorgt daarvoor, stelt hij.

F&F blijft een onafhankelijke partij binnen de holding Okéchamp. "Onze inkoop verlegt zich niet", zegt Lebouille. Het bedrijf koopt snijchampignons van vaste Nederlandse leveranciers. Ook voor de locatie van het bedrijf en werknemers zal er bij de nieuwe eigendomsverhouding niets veranderen, stelt Lebouille.

Okéchamp is marktleider op de exportmarkt voor Poolse champignons. Het heeft een hoofdvestiging in Poznan, maar met een Nederlands meerderheidsaandeel. Okéchamp heeft een eigen champignonkwekerij van 33.000 vierkante meter en een eigen conservenverwerkingslijn. Het productpakket breidt door de overname uit met diepvrieschampignons. Volgens Lebouille zit er nog steeds groei in de afzet van diepvrieschampignons.

Met de overname ontstaat een bedrijf met in totaal zo’n 75 miljoen euro omzet in verse en verwerkte champignons, maar ook in compostvewerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.