Home

Achtergrond 167 x bekeken

Politie maakt einde aan actie bij kolencentrale

De politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan een actie van Greenpeace bij de bouwplaats van de nieuwe kolencentrale van energiemaatschappij E.ON op de Maasvlakte.

Omdat overleg niets opleverde, heeft de politie de milieuactivisten van het terrein verwijderd.

De actievoerders bezetten het gebied zaterdagochtend. Ze zeiden dat te willen volhouden totdat het plan van de kolencentrale van tafel was. De milieuorganisatie voerde actie ,,omdat kolencentrales het klimaat zwaar belasten en overbodig zijn''. Bovendien zouden de vergunningen voor de centrale op de Maasvlakte nog niet rond zijn.

De activisten hadden zich op strategische plekken vastgeketend en bezetten bouwkranen. Het actieschip de Rainbow Warrior kwam in de loop van de zaterdag op de Maasvlakte aan om de actievoerders te steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.