Home

Achtergrond

Pastaboerin meest innovatieve jonge boer van EU

De meest innovatieve jonge boer in de Europese Unie is de Italiaanse boerin Loretta di Simone (30).

Voor de tweede keer organiseerde CEJA (de Europese organisatie van agrarische jongeren) een competitie voor de meest innovatieve jonge boer/tuinder. De prijs werd gisteren uitgereikt door Eurocommissaris Fischer Boel in Rome. Dit gebeurde tijdens de 50e verjaardag van de CEJA.

Di Simone was samen met twee andere Italianen, een Spanjaard en een Hongaar genomineerd voor deze prijs. Het NAJK had meerdere kandidaten voorgedragen, maar niemand werd genomineerd.

Di Simone is eigenaar van een biologisch akkerbouwbedrijf van 190 hectare, 90 kilometer ten noordwesten van Rome. De jonge boerin ontwikkelt zelf biologische pastaproducten en verkoopt ze via internet en restaurants in de omgeving.

"Dat ik genomineerd werd was voor mij een grote verrassing. Ik ben ontzettend blijk nu ik heb gewonnen. De jury waardeert mijn inzet. Ik ben innovatief bezig met traditionele producten", aldus Di Simone.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.