Home

Achtergrond 3 reacties

Partij voor de Planeet

Het 900 pagina’s tellende jaarverslag van de Partij voor de Dieren (PvdD) gaf vandaag bij de presentatie aanleiding tot veel woordspelingen over de gewichtige zaak waar fractievoorzitter Marianne Thieme zich voor inzet.

Met 240 vragen en 170 moties over hoofdzakelijk dierenwelzijn heeft zij het afgelopen jaar hierover geen twijfel over laten bestaan.

In de marge van deze bijeenkomst zei senator Niko Koffeman echter dat dieren slechts een van de vele thema’s is waar de partij zich op conconcentreert. Volgens het Eerste Kamerlid zet de PvdD de belangen van de planeet centraal en zijn zaken als klimaatverandering en voedselcrisis van minstens even grote betekenis. Hij voegde daar aan toe dat ervoor gekozen is dieren als invalshoek te nemen, omdat een Partij voor de Planeet nu eenmaal heel wat lastiger te verkopen is.

Het zou gemakkelijk zijn deze opmerking weg te zetten als een flauwe poging de kritiek dat de PvdD een one-issueclub is, te pareren. Wie het jaarverslag doorbladert, vindt tussen voorstellen voor de verbetering van de huisvesting van goudvissen inderdaad voldoende materiaal die een dergelijk stelling weerspreekt. En juist daarom werkt de strategisch gekozen naam van de partij eerder belemmerend dan stimulerend. Wil Thieme meer kiezers trekken, is het juist verstandig te laten zien dat zij meer te bieden heeft dan moties over vissenkommen; juist in de naam van de partij.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Wij waren vroeger van het "Haring bevrijdingsfront", maar dan wel met uitjes!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ryan , ik heb eergisteren nog een stelletje haringen uit hun benarde situatie gered . Ze hadden een knap zuur bestaan daar in die glazen pot . Ik heb ze toen maar opgegeten . Er zaten ook uitjes bij ! Oh yes , erg lekker .

 • no-profile-image

  free the

  Ach is het VBF (Vissen Bevrijdings Front) ook weer bezig ?? Ik zag laatst mensen in duikerspakken met een bivakmuts op. "free the fish in de vissenkommen !! " riepen ze en drongen vervolgens een appartement van een oud dametje in Adam op 6 hoog binnen en gooiden de vissenkom met vis en al naar beneden. Helaas de vis stierf, maar het stierf wel in vrijheid !! Vervolgens deed thieme haar pakkie uit en vertrok naar huis waar ze nog ff ging knufflelen met haar jager en gelukkig ging slapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.