Home

Achtergrond

PVV bestuur wacht standpunt PPE bestuur af

Het PVV-bestuur (Productschap Vee en Vlees) wil nog niet in gaan op de situatie die mogelijk ontstaat als het Productschap Pluimvee en Eieren besluit om de eigen voorzitter te handhaven. Dat meldt vice voorzitter van het PVV, Annechien ten Have.

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) zal begin december bekend maken of het kiest voor een eigen voorzitter of een gemeenschappelijke voorzitter voor beide productschappen. In zijn advies aan het PVV-bestuur noemde oud Rabo-topman Sjors Kruiper de situatie met twee voorzitters en twee secretarissen onwerkbaar.

Ook kan er al snel een onwerkbare situatie ontstaan als de PPE-voorzitter, Jos Ramekers, voorzitter moet gaan worden van het gemeenschappelijk secretariaat PVE. In de statuten van het gemeenschappelijk secretariaat staat dat dit voorzitterschap afwisselend moet worden vervuld door de beide voorzitters van de afzonderlijke productschappen. Ramekers zou dan mogelijk al volgend jaar voorzitter worden van de PVE. Vorige week al werd duidelijk dat dat voor het PVV-bestuur onacceptabel is.

Of registreer je om te kunnen reageren.