Home

Achtergrond 181 x bekeken

Overslag Rotterdamse haven stagneert

Ook de Rotterdamse haven begint de gevolgen van de financiële crisis te voelen.

De overslag van grondstoffen voor de metaalsector en de chemie loopt terug en de groei in de containeroverslag stagneert. Daarvoor waarschuwde burgemeester Ivo Opstelten vandaag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Rotterdamse haven- en transportsector.
Een woordvoerder van het Havenbedrijf bevestigde dat "de maand oktober een slechte maand was''. De overslag van containers liep terug. "Maar die van kolen en ijzererts bleef daarentegen groeien.''

Enerzijds wees Opstelten op het belang van de haven voor de Nederlandse economie met een toegevoegde waarde van 16,1 miljard euro. "Dat staat gelijk aan 3,3 procent van het bruto nationaal product'', aldus Opstelten. In de eerste drie kwartalen van dit jaar realiseerde de haven nog een groei van 6,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. "Maar als de groei in Europa verder wegzakt, zal de haven dat zeker gaan merken.''

Verder hamerde hij op het belang van het oplossen van het mobiliteitsprobleem rond Rotterdam. "Het is voor de toekomst van groot belang dat we dit vraagstuk onorthodox durven te benaderen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.