Home

Achtergrond

Overleg over gezondheidslogo's supermarkt

Albert Heijn overlegt met Stichting Ik Kies Bewust over het op één lijn brengen van de maatstaven achter de gezondheidslogo's die beide hanteren.

Dat meldde een woordvoerster van het supermarktconcern vandaag.

Albert Heijn gebruikt voor een aantal van zijn huismerkproducten het Gezonde Keuze Klavertje. Het Ik Kies Bewust-logo staat op merkproducten van bedrijven als Unilever, die niet alleen bij AH, maar ook bij andere supermarkten in de schappen liggen. Ook diverse huismerken van de aangesloten supermarkten hebben een dergelijk logo.


Volgens de zegsvrouw is het overleg, dat de komende maanden plaatsvindt, ingegeven door de maatschappelijke vraag naar meer eenduidigheid. Afhankelijk van de uitkomst wordt mogelijk ook gekeken of een gezamenlijk beeldmerk mogelijk is. Voor de consument verandert er voorlopig niks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.