Home

Achtergrond 187 x bekeken

Overeenkomst Bayer CropScience en Chinese wetenschappers

Bayer CropScience en de Chinese Academie voor Landbouwwetenschappen hebben een herenakkoord ondertekend.

De Duitse onderneming gaat met de Chinese wetenschapsinstelling nieuw zaaigoed ontwikkelen en vermarkten.

Het 'memorandum van overeenkomst' werd door vertegenwoordigers van beide organisaties ondertekend in Gent, dat zich net als Wageningen profileert als een biotech-stad. Zowel op het terrein van klassieke veredeling als genetische modificatie worden gezamenlijke projecten gestart.

Verovering van de Chinese markt is voor Bayer CropScience een speerpunt voor toekomstig beleid. De Chinese overheid wil de landbouw moderniseren opdat het land minder afhankelijk wordt van importen. Het Oost-Aziatische land heeft te maken met natuurlijke beperkingen, zoals veel bergachtig gebied en een tekort aan vers water.

CropScience, een deelonderneming van chemiereus Bayer realiseerde vorig jaar ene omzet van 5,8 miljard euro. Het bedrijf doet zaken in 120 landen en biedt wereldwijd ongeveer 17,900 mensen emplooi.

Of registreer je om te kunnen reageren.