Home

Achtergrond

Ouderen en gehandicapten hebben moeite met pinnen

Veel oudere mensen en mensen met een handicap hebben problemen met pinnen.

Uit onderzoek van Viziris, de belangenorganisatie van mensen met een visuele beperking, blijkt dat in 95 procent van de gevallen een pintransactie wel kan worden uitgevoerd, maar dat er bij meer dan de helft van de gevallen meerdere pogingen moesten worden gedaan om de handeling goed af te ronden.

Viziris presenteert het onderzoek vandaag. Problemen ondervinden de mensen vooral bij het goed invoeren van de pinpas, de plek waar het pinapparaat staat, het feit dat deze niet verplaatsbaar is, de gebrekkige verlichting en leesbaarheid van het scherm en de kleine, soms moeilijk leesbare en bedienbare toetsen.

Ook blijken mensen met een visuele handicap behoefte te hebben aan een oortelefoontje, waarop de commando's die moeten worden uitgevoerd te beluisteren zijn.

Viziris heeft een folder met tips gemaakt voor ondernemers. De organisatie heeft met leveranciers van betaalsystemen, vertegenwoordigers van ondernemers in de detailhandel, en Currence, de eigenaar van betaalproducten, een intentieverklaring getekend om het pinnen voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.