Home

Achtergrond 176 x bekeken

Oude verdwaalde ooievaar herenigd met familie

De hoogbejaarde ooievaar Josje, die drie weken geleden de wijde wereld introk en hopeloos verdwaalde, is weer herenigd met zijn kinderen en vrouw Keetje Tippel in het ooievaarsstation in Meppel.

Dat meldt de beheerder van de opvang. Josje is begin november vermoedelijk meegevlogen met een groep onbekende ooievaars, waarna hij uitgeput, doorweekt en zwaar vermagerd werd aangetroffen in Noord-Groningen. Daar werd hij opgevangen door medewerkers van de Dierenambulance die hem weer op de been wisten te krijgen.

De familie Koopman, die het station in Meppel beheert, hoorde donderdag waar de ontsnapte Josje al die tijd uithing. Het stokoude dier werd dezelfde dag nog met zijn vrouw, met wie hij al jaren samen is, herenigd.

De meeste ooievaars worden volgens een woordvoerder van de opvang zo'n vijftien tot twintig jaar oud. Josje is volgens hem een van de oudste Nederlandse ooievaars. Het hoogbejaarde dier is door medewerkers van de opvang met de hand grootgebracht en heeft samen met zijn vrouw Keetje Tippel talloze kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.