Home

Achtergrond 210 x bekeken

Opsporingsvergunningen aardwarmte te volgen via website

Telers kunnen via een website zien voor welke gebieden er in Nederland een opsporingsvergunning is aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken voor de boring naar aardwarmte.

Op de site van het NL Olie- en Gasportaal wordt via een coördinatenstelsel de begrenzing aangegeven van de aangevraagde opsporingsvergunning. Ook wordt aangegeven welke oppervlakte dit beslaat. De opsporingsvergunning ligt vervolgens dertien weken ter inzage en binnen die tijd kan er bezwaar worden gemaakt. Daarna moet er nog een winningsplan worden gemaakt. Op de site staat ook informatie over de procedures die moeten worden gevolgd en waar er momenteel geboord wordt.

Volgens Nico Stijger, voorzitter van LTO Groeiservice Glasgroenten, kan de site een hulpmiddel zijn voor tuinders of adviesbureaus. "De opsporingsvergunning wordt ook in de Staatscourant gepubliceerd, maar welke teler kijkt daar nu in", zegt hij. Overigens maken alleen bezwaren op de opsporingsvergunning van belanghebbenden een kans. "Wanneer telers dus in een bepaald gebied gezamenlijk een opsporingsvergunning zouden aanvragen, dan is de kans op bezwaren een stuk kleiner."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.