Home

Achtergrond

Oppositie speculeert openlijk over volgend ontslag

De wijze waarop de PvdA haar minister Ella Vogelaar aan de kant heeft gezet, voedde gisteren in de Tweede Kamer een discussie welke bewindspersoon hierna aan de beurt is.

De speculaties komen voort uit het argument dat Vogelaar moest aftreden omdat ze haar ”gezag” was kwijtgeraakt.
De oppositie in de Tweede Kamer kritiseerde de argumentatie van de PvdA-top en noemde vrijelijk namen van ministers die ook een gebrek aan gezag en effectiviteit verweten zou kunnen worden. Jacqueline Cramer (VROM) werd geregeld genoemd en ook de naam van Defensieminister Eimert van Middelkoop viel.

”De PvdA introduceert de regel dat de toon in de pers een minister onderuit kan halen. Nou, dan wordt het nog druk voor de kerst”, voorspelde fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66. PVV-leider Geert Wilders diende een motie in om PvdA-vicepremier Wouter Bos te vragen elke donderdag een van zijn ministers te ontslaan, ”en daarbij zichzelf niet te ontzien”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.