Home

Achtergrond 182 x bekeken

Ook Wellink ziet Nederlandse economie krimpen

Nout Wellink, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), verwacht dat de Nederlandse economie volgend jaar gaat krimpen.

Dat zei hij vandaag tegenover de Wereldomroep. Volgens de centralebankpresident komt er volgend jaar van alle kanten druk op de economie, onder meer doordat consumenten hun hand op de knip houden. Eerder donderdag zei ook minister Wouter Bos van Financiën dat hij een krimp van de Nederlandse economie niet uitsloot.

Wellink zei eind oktober nog te rekenen op een groei van de Europese economie in 2009 tussen de 0 en 1 procent. Hij vond het toen moeilijk om de ontwikkeling van de Nederlandse economie te voorspellen.

Vorige maand zei directeur Henk Brouwer van DNB te verwachten dat de Nederlandse economie in 2009 niet zal groeien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.