Home

Achtergrond 247 x bekeken

Ontwikkelmaatschappij wil Brabants biogasbedrijf opzetten

Ontwikkelmaatschappij Agro & Co onderzoekt de mogelijkheid tot het opzetten van een biogasbedrijf in Noord-Brabant. Het bedrijf zou bestaan uit een centrale en verschillende productielocaties waar mest en andere reststromen worden omgezet in energie.

Het biogas zou zowel voor industrieel als huishoudelijk gebruik geschikt zijn. Behalve Agro & Co nemen ook de provincie en belangenorganisatie ZLTO deel aan het project. Agro & Co beroept zich op een studie van Ecofys waaruit blijkt dat biogas rendabel geëxploiteerd kan worden.

Van het realiseerbare productiepotentieel wordt nu maat 7 procent benut, aldus Ecofys. Met het totale potentieel kun je volgens Agro & Co 130.000 huishoudens van groen gas voorzien. De economische waarde zou 80 miljoen euro bedragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.