Home

Achtergrond 161 x bekeken

Oeso: bestrijd recessie met lagere belastingen

Westerse landen moeten overwegen belastingen te verlagen om de economische recessie te bestrijden.

Dat zei de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag bij presentatie van haar nieuwe economische groeiramingen.

Volgens de denktank van dertig geïndustrialiseerde landen zijn de renteverlagingen die centrale banken wereldwijd hebben doorgevoerd niet voldoende om de economie te stimuleren. Gerichte belastingmaatregelen, zoals belastingverlagingen voor gezinnen die geen toegang hebben tot krediet, moeten de bestedingen en de economie op korte termijn aan de praat houden.

Volgens de economen van de denktank krimpt de economie van de Verenigde Staten volgend jaar met 0,9 procent. Het bruto binnenlands product (bbp) van de vijftien eurolanden neemt in 2009 naar verwachting gemiddeld met 0,5 procent af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.