Home

Achtergrond

Obama: crisis van historische omvang dreigt

De economische crisis dreigt in de Verenigde Staten "historische proporties'' te krijgen.

Dat stelde de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama vandaag. Miljoenen banen zouden op het spel staan.

Obama beloofde dat hij snel actie zal ondernemen voor een stimuleringsplan voor de economie. Dat moet leiden tot 2,5 miljoen nieuwe banen en een einde aan de economische crisis.

Obama maakte duidelijk dat de Verenigde Staten de crisis niet alleen op kunnen lossen. Hij gaf aan dat zijn regering andere landen zal benaderen om mee te helpen. "We moeten andere landen over de hele wereld benaderen om tot een wereldwijd antwoord te komen.''

De op 4 november gekozen Obama zei verder dat de Amerikaanse auto-industrie te belangrijk is om haar te laten verdwijnen. Tegelijkertijd bezwoer hij dat de industrie niet hoeft te rekenen op ongelimiteerde steun. Steun wordt afhankelijk gemaakt van plannen voor veranderingen in de bedrijfstak op de lange termijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.